середа, 18 лютого 2015 р.

Модуль 2. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені проаналізувати переваги методу проектів у навчальному процесі, а саме, проектна діяльність допомагає учням розвивати самостійність, вміння працювати з інформацією (вибирати, аналізувати, систематизувати), формує в учнів навички 21 століття. За допомогою використання методу проектів якість навчального процесу зміниться в сторону покращення. Також метод проектів дає змогу навчатися учням на більш глибокому рівні, використовуючи наукові концепції та вдосконалювати навички з вирішення проблем. Метод  проектів допоможе глибше пізнати матеріал, докопатися до дрібниць під новим ракурсом.

Під час цього тренінгу я ознайомився з планом вивчення теми та формою оцінювання проекту а також зареєструвався на соціальному сервісі для зберігання гіперпосилань та закладок –БобрДобр, та зберіг 5 посань на сайти про метод проектів. Длі створив публікацю для батьків про особливості та переваги методу проектів.

Опрацювавши 2 модуль, я зрозумів, що метод проектів повинен бути невід’ємною частиною навчання Адже саме при виконанні дослідницьких проектів в учнів формуються навички і вміння планувати власну діяльність, ефективно спілкуватися, вирішувати проблеми, приймати виважені аргументовані рішення та демонструвати свої знання і вміння цільовій аудиторії.

Даний модуль допоміг мені проаналізувати та виявити переваги використання методу проектів у навчальному процесі, а саме: важливе місце в підготовці майбутнього педагога на сучасному етапі розвитку суспільства займає його вміння проводити дослідницьку діяльність із застосуванням ІКТ. Виконання в процесі навчання творчих проектів, разом з формуванням в учнів технічних знань, умінь і навичок, можна розглядати як один з важливих методів виховання, тобто процесу формування суспільно значущих моральних якостей, рис, навичок і звичок поведінки.  

Немає коментарів:

Дописати коментар